רחפנים - מקצוע העתיד גם בחקלאות
המהפכה הטכנולוגית המכונה גם המהפכה התעשייתית הרביעית משפיעה על כמעט כל תחום בחיינו:
החל מכלכלה שיתופית, דרך בתים חכמים ועד תרבות הדייטים. בתוך מהפכה זו בולטים השינויים בשוק התעסוקה והדיון על עולם עבודה עתידי, על מקצועות שייעלמו אל מול מקצועות חדשים שיתפתחו.
תעשיית הרחפנים פורצת את גבולות הבלתי אפשרי ומשנה את כללי המשחק בענפים רבים. צילום אווירי בקולנוע ובטלוויזיה, שינוע ומשלוחים, מיפוי תשתיות וביטחון, הם רק חלק מהענפים בהם עושים שימוש נרחב ביישומים החדשניים של הרחפנים. לפי תחזיות של אנליסטים כלכליים ומחקרים רבים על שוק העבודה נראה כי, תעשיית הרחפנים נמצאת רק בתחילת הדרך לשינוי פני התעשייה כפי שאנו מכירים כיום.
אחד הישומים שצובר פופולאריות בשנה האחרונה הוא שימוש ברחפני צילום וריסוס בחקלאות. בארצות הברית בלבד פועלים בחקלאות כבר כמיליון (!) רחפנים שמצוידים במצלמות רגילות או מיוחדות, בעוד שבברזיל הצליחו לרסס באמצעות רחפנים למעלה מ-200 אלף דונם בשנה שעברה. באמצעות השימוש במצלמות מסוגלים הרחפנים לאתר ולזהות פגמים בשטח, קרחות ונגעים, שלא ניתן לגלות אותם מוקדם בדרך אחרת ולטפל בהם לפני שהבעיה תהפוך לחמורה.
חקלאים רבים בישראל כבר משתמשים היום ברחפנים לצורך ריסוס יבולים והדברה של מזיקים. יכולות הדיוק של הרחפן, כמו גם היותו כלי זריז שלא זקוק לתמרונים אוויריים לגיחות ריסוי חוזרות, חוסכות כוח אדם וכסף רב. נראה כי הגידול הטבעי באוכלוסיית העולם והעלייה בצריכת המזון וגידול היבולים, צפויה להגביר באופן ניכר את השימוש ברחפנים בחקלאות בישראל ובעולם בשנים הבאות.